Categories
Hälsa, Mindfulness

Träning & motion är något av de bästa vi kan göra för oss själva. Det ligger djupt rotad i människans natur att röra på sig. Men vad är anledningarna till varför träning är så bra? Här finner du 16anledningartill varför träning är så bra.

Konditionen blir bättre – som skapar goda förutsättningar för ett hälsosamt och långt liv.

 1. Hjärtat stärks – kanske kroppens viktigaste muskel stärks vid träning och dessa förmåga att pumpa förbättras.
 2. Träning skapar balans –  När vi tränar regelbundet blir det enklare för oss att hitta balans i andra delar av livet, vilket inkluderar bättre sömn, stresshantering och diet.
 3. Andningen förbättras – vid träning förbättras lungorna och där med vår syreupptagning.
 4. Pulsen går ner – efter som både lungorna och hjärtat stärks, så går både arbetspulsen vid träning och vilopulser ner (exempelvis när vi ska sova).
 5. Cirkulationen stärks – Vid träning så förbättras vår blodcirkulation och bidrar till ökad blodgenomströmning till musklerna.
 6. Ökad ork –  när vi tränar stärks vår mentala ork så vi orkar träna mer, men även orka mer i vardagen.
 7. Träning kan vara rogivande – Testa på en harmonisk yogaklass eller ett härligt löppass längst vattnet eller i en skog.
 8. Träning utsöndrar “må-bra-hormon” – När vi tränar utsöndras endorfiner vilket gör att du känner dig glad och uppfylld.
 9. Dagsljus och frisk luft! Träning är en ypperlig möjlighet att fånga några av dygnets ljusa timmar. Varför inte ge dig ut på en rask promenad, löptur eller besöka uterummet under lunchen? Det kommer garanterat göra dig piggare under resten av dagen.
 10. Magen hamnar i balans – när vi tränar är det enklare för magen att komma i balans, och vem vill inte det?
 11. Det är Naturligt – Vi människor är byggda för att röra på oss, och när vi gör det skapas ökat välmående.
 12. Träning är vitalt – När du tränar känner du att du lever, särskilt under de där riktigt tuffa stunderna när du knappt vet hur du ska orka – men gör det ändå!
 13. Du blir yngre av att träna – Studier visar tydligen på effekten av träning och hur det håller dig ung genom att träna regelbundet.
 14. Bättre sexliv – människor som tränar regelbundet har enligt statistik bättre sexliv än de som inte tränar.
 15. Ett överskott av energi  – människor som tränar har ofta mer energi än andra, något som med fördel kan användas för att förbättra ditt liv i andra områden.

Att hitta en eller flera träningsformer som passar dig är en mycket god ide, detta skapar förutsättningar för att träna regelbundet. Träning ska vara en kul och rolig aktivitet, även om det såklart kan komma stunder som inte känns lika lätt.

Efter att du tränat regelbundet en tid, så kommer ditt inre att koppla träning till att må bra, vilket då stärker motivationen och viljan att träna. För vem vill inte må bra?

Träning är även en utmärkt möjlighet till att skapa sammanhållning i livet, hängde på en löpargrupp, eller prata med stammisarna på dina gruppträningsklasser. Att träna tillsammans med andra kan både vara roligt, utmanande och socialt.

kom ihåg att anpassa dig utefter där du är nu, med tiden kommer motion kunna transformera ditt liv.

Lycka till med träningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier

Senaste kommentarer