Categories
Nyheter

I denna video demonstreras hur man kan ta CO2 från atmosfären och förvandla det till bränsle, som sedan kan användas i exempelvis bilar.

CO2-utsläpp är en stor orosfaktor för många människor runt om i världen. Det är detta ämne som skapas från avgaser från alla våra resor och transporter med bilar, båtar och flygplan. De alarmerande klimatförändringarna har gjort att människor, företag, myndigheter och länder skapat allt fler initiativ för att bromsa, och rentutav backa människans negativa inverkan på klimatet.

Just nu pågår massiva skiften inom exempelvis bilindustrin för att byta från fordon drivna med fossila bränslen (som diesel & bensin) till el – ett sådant skifte kommer kräva enorma summor pengar och energi för att genomföra. Att återanvända CO2 kan vara en del i att minska människans negativa påverkan på klimatet och föra oss närmare en ekologiskt hållbar framtid.

Med hampa, som är en av jordens främsta ekologiska resurser kan man tillverka bland annat: plast (som är starkare än stål, vilket gör det till en utmärkt komponent inom olika industrier), bio-bränsle (allt ifrån diesel till bensin) och en rad andra viktiga produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier

Senaste kommentarer