2018-06-19 15:10
Modernatur

1. Bli inte så fast i din vision av framtiden att du vägrar redigera den
Vi förändras med tiden. När misslyckanden upplevs som katastrofer är det ofta eftersom, ”Vi ändrar kursen på vår föreställning och tvingas lämna det vi trodde och hoppades skulle ske.” Men det betyder inte att det mål du försöker uppnå inte kommer att förverkligas över huvud taget, det betyder bara att du kanske måste justera din karta.

2. Se skillnaden mellan att vara ihärdig och att lösgöra dig från ditt misstag
Ibland när vi misslyckas är det bara ett tecken på att fortsätta försöka. Med andra ord kommer vi att ha mål som inte kan uppnås innan vi misslyckas och lärt oss från dessa misstag. Men det kommer också att finnas misstag som är ett tecken på att du ska gå vidare.

När ihärdighet inte längre hjälper dig på ett positivt sätt - så är det dags att gå vidare.

3. Förstå att sociala medier inte är verkligheten
När såg du sist en vän ladda upp en video där hon gråter för att hon fick avslag på ett jobb? Troligtvis har du aldrig sett det.
När du känner dig nere kan det bli värre av att surfa runt på Instagram, speciellt när du ser allt för många poster om graviditeter, förlovningar och jobberbjudanden.

När du inser att du har svårt att skilja mellan verkligheten och det som delas med på sociala medier är det troligtvis dags att ta en paus.

Det kan vara en god ide att tänka över vilka poster som gör en mest nere. Negativa känslor för någon annans förlovning eller befordran är kanske en del av ditt liv som behöver lite mer utveckling och egentligen inte har så mycket att göra med posten på de sociala medierna.

4. Glöm inte bort att ta hand om dig själv
Även när du är riktigt besviken är det viktigt att ta hand om din kropp och ansvarsfullt sköta om dig själv. Det är helt okej om vi behöver lite extra hjälp. För vissa kan det vara guld värt att sätta en påminnelse om att äta på telefonen, vi glömmer borta borta de simpla sakerna när livet är kämpigt.

Det är också bra att prata med vänner och familj som är förstående och stödjande, det gör att du inte känner dig så ensam. Utöver det så är även fysisk aktivitet en bra sak för att få igång ditt dopamin, vilket hjälper med humör och känslor. Även att hitta en bra en bra terapeut som du kan berätta dina problem för.

5. Ta ansvar om ditt misstag har påverkat andra
En bra tumregel är att försöka undvika skada andra under livets gång. Men vi är mänskliga och misstag sker. Men när dessa misstag påverkar andra så är det viktigt att be om ursäkt och se om vi kan göra något för att reparera situationen.

Det spelar ingen roll hur många starka personer vi ser på TV, sociala medier eller runt om i vårt eget liv, det är viktigt att komma ihåg att ingen kommer dit de är idag utan att ha gjort en del misstag.

Om du befinner dig mitt uppe i ett misslyckande som verkar allt för katastrofartat att komma upp ifrån, ta dig tid att sitta ner och tänka efter hur du känner dig. Reflektera och skriv ner dina känslor. Påminn sedan dig själv om varför du startade det hela från början.

Var snäll mot dig själv - alla vi är mänskliga och gör misstag.

Artikeln är inspirerad av de fantastiska människorna på Uplifting Connect, skriven va Brittany King